Kendi doğumgünüm için pasta yapmaya karar verdiğimde nasıl bir model yapacağımı bilmiyordum.Hamurla oynamaya başlayınca bu pasta ortaya çıktı.Rengarenk bir pasta oldu.Pastanın kekini Burçinin Denemeleri‘den almış olduğum Sünger Kek tarifi…oldukça güzel kabardı.Arakatları Dr.Oetker’in Dolgu Kreması ile doldurdum.En son aşama olarak ise pastanın her yerini krem şanti ile kapladım.Böylece şeker hamuruyla kaplamaya hazır hale gelmiş oldu.
Şeker hamurunu kendim yaptım.Zorluklarla bulduğum malzemelerle yapabiliyorum şeker hamurunu:)))Şeker hamurunun tarifi aşağıda:

  • 70 gr su
  • 15 gr toz jelatin
  • 80 gr glikoz
  • 1 kg pudra şekeri

Suyu bir tencerede kaynatın.
Jelatini ekleyin, karıştırın, tamamen erimesini sağlayın. Glikozu ekleyin. Tüm malzeme eriyince ateşten alın. Pudra şekerini eleyerek ekleyin. Katı kıvamı olacak.Yoğurarak yumuşatabilirsiniz…
Şeker hamurunu pudra şekeriyle açabilirsiniz.Ancak ben nişastayla açmayı tercih ediyorum.İki yöntemide kullanabilirisiniz.

  • PASTANIN PÜFLERİ
    Pandispanyayı bir gün önceden yapın ve dolapta bekletin.Böylece daha rahat kesebilirsiniz.
  • Pandispanya yapmak için yumurtalarınız muhakkak oda sıcaklığında olmalıdır

2 Responses so far »

  1. 1

    Ebruuu!! Benim doğum günüm 11 eylül :)) yüzsüzlük gibi olmasın ama🙂 şaka şakkaaa!! görüşelim özledim walla!izliyom seni haberin olsun… bloguma takıl sende bekliyorum ozgeakaydin.blogspot.com

  2. 2

    aytebru said,

    Aklımda doğumgünün ekliyorum seni hemen:))


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: