BAYRAM İÇİN YAPILAN YOĞURT TATLISI

Bu tatlıyı ne zaman yapsam yiyenler çok beğeniyorlar.Eşimin ablası Serpil Abla’dan aldım tarifi.Malzemeleri az,içinde yağ yok .Nerdeyse diyet:))Bu tarz tatlıları sevenlere denemelerini tavsiye ederim.Tarifi şöyle:

Keki:

5 yumurta
2 su bardağı şeker(ben bir buçuk ilave ediyorum)
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti:

6 su bardağı şeker
Üzerini 2 parmak geçecek kadar su
Limon suyu

Yapılışı:

Yumurta ve tozşeker 20 dakika çırpılır.Püf noktası burası.Köpük köpük oluyor ikisi.Daha sonra yoğurt,un,kabartma tozu,vanilya eklenip karıştırılır.180 derece de üzeri kızarana kadar pişirilir.
Şerbet hazırlanıp soğutulacak.Kek sıcak şerbet soğuk olacak şekilde tatlı tamamlanır.Afiyet olsun:)))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: