PORTAKALLI ISLAK YILBAŞI KEKİ

Bu keki Sofra Dergisi’nin Yılbaşı Özel ekinde görünce denemeye karar verdim ve bu kararı pazar günü uyguladım:)Hep denemek istediğim bu keki nihayet denedim.Çayın yanında zevkle yenecek bir kek.Yapımı da çok basit.Pazar sabahı çay demlenene kadar ben hazırladım ve fırına verdim.Sabah kahvaltısını portakal kokulu bir mutfakta yaptık.Çok lezzetli bir kahvaltı oldu:)

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ(ben fındıkyağı kullandım)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakal rendesi ve kendisi
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu

Yapılışı:

Şeker ve yumurta iyice çırpılır.İçine süt ve yağ ilave edilir.Un,kabartma tozu ve vanilya elenerek karışıma ilave edilir.Bir portakalın rendesini keke ilave ediyoruz.Rendelemiş portakalı dilimleyip yağlanmış kek kalıbının altına yerleştirilir.Kek üzerine dökülür.170 derecede pişene kadar yaklaşık 35-40 dakika fırında tutulur.Pişince servis tabağına alınır ve portakal suyu üzerine gezdirilir.:)Afiyet olsun

Not:Portakal suyunu süzmekte yarar var.Görsellik açısından…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: