KIBRIS TATLISI


Aceleden dolayı hızla resmini çektiğim bir tatlı tarifi vermek istiyorum.Ben tarifi akrabamızdan aldım.Başka yere götüreceğim içinde kesip daha güzel resimleyemedim.Ancak arşivimde olması için bu resimle idare etmek zorundayım:)Benim beğendiğim bir tatlı …

Malzemeleri:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistancevizi
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım limon

Kreması:

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı mısır nişastası

Yapılışı:
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.İçine diğer malzemeler ilave edilerek yuvarlak borcam tepsinin altı yağlanarak keki dökülüp 180 derece de pişirilir.Kek soğurken şerbet 10 dakika kaynatılır ılıyınca kekin üzerine dökülür.Tatlı soğumaya bırakılır.Kremanın tüm malzemeleri karıştırılarak pişirilir ve şerbetli kekin üzerine dökülür.Tatlıyı biraz dinlendirmekte fayda var.Böylece lezzeti yerine geliyor.Afiyet olsun:))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: